10 mai szemmel vicces játék, amiért megőrültek a 90-es évek gyermekei

Share on facebook
Megosztás facebookon!
Share on twitter
Megosztás Twitteren!

Grand Theft Auto:
A Grand Theft Auto egy 1997-es videójáték, amelyet a Rockstar North (akkori nevén DMA Design) és a Tarantula Studios fejlesztett. A játék a népszerű Grand Theft Auto franchise első része. Manapság Grand Theft Auto 1 néven hivatkoznak rá, hogy megkülönböztessék a sorozat többi tagjától.

Counter-Strike 1.6:
A Counter-Strike (röviden CS) egy taktikai, belső nézetű akciójáték (FPS), melyben a fő hangsúly a csapatjátékon van. Az első béta verzió 1999. június 19-én látta meg a napvilágot a Half-Life modifikációjaként. Az 1.0-s verzió után a Counter-Strike mint önálló játék is megjelent, ezt a boltban kapható független verzióját nevezzük dobozosnak (vagy retail). Emellett továbbra is elérhető Half-Life mod formájában; frissítések mindkét változathoz letölthetők.

Midtown Madness:

Super Mario:
A Super Mario (Super Mario Bros.[m 2] néven is ismert) egy platformjáték-sorozat, amit a Nintendo fejleszt. A főszereplő Mario, a Nintendo kabalája. A játékok jellemző elemei az ugrálás és ellenségek legyőzése, a cselekmény viszonylag egyszerű történetek köré épül. Legjellemzőbb cselekménye, hogy Bowser, a főellenség elrabolja Peach hercegnőt, akit Mario megment. A Super Mario sorozat beletartozik a Mario franchise-ba, ami magában foglalja a Mario-témájú filmeket, sorozatokat és ajándéktárgyakat.

Prince of Persia:

A Prince of Persia egy akció-kalandjáték sorozat, amit eredetileg Jordan Mechner fejlesztett és a Brøderbund segítségével adta ki 1989-ben Apple II-re, majd 4 év múlva megjelent a folytatás. Az első 3D-s rész 1999-ben látott napvilágot, de a fejlesztésén már más stúdió dolgozott. Jordan Mechner, a széria teremtője a The Last Express játék fejlesztését felügyelte, ami a remek kritikai fogadtatás ellenére is kevés példányszámban fogyott, ekkor fordult el a játékipartól.

Wolfstein 3D:

A Wolfenstein 3D belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az id Software fejlesztett és az Apogee Software kiadásában jelent meg. 1992. május 5-én jelent meg DOS operációs rendszerre. A játékot a Muse Software 1980-as években megjelent programjai, a Castle Wolfenstein és a Beyond Castle Wolfenstein inspirálták. A Wolfenstein 3D shareware változatban is megjelent, így széles körben elterjedté vált. Kezdetben csak PC platformon volt elérhető, később azonban számos más platformra elkészítették a játékot.

Aladdin:

A Disney Aladdin-je egy platform játék alapján 1992 azonos nevű film által kifejlesztett Virgin Games USA. A játékot kiadta Sega a Sega Genesis 1993. november 11-én as a film alapján készült számos játék egyike, beleértve egy másik játék amelyet ugyanabban a hónapban kiadott Capcom a Szuper NES.

A játék az egyik legkelendőbb Genesis játékok négymillió eladott példánnyal. Számos adaptált portot kapott más platformokhoz is, például a NES, Game Boy, Amiga, és DOS számítógépek.

Age of Empires:

Az Age of Empires egy, a valós idejű stratégiai játékok műfajába tartozó játéksorozat, melyet először az Ensemble Studios fejlesztett és a Microsoft adja ki azóta is. Mint a játék neve mutatja (magyarul: Birodalmak kora) a sorozat részei különböző történelmi időkbe repítenek minket vissza, az ókortól kezdve a történelmi újkorig. A játék lényege, hogy munkásainkkal különféle nyersanyagokat termeljünk, a begyűjtött nyersanyagokat elköltve épületeket építhetünk, amelyekben újabb dolgozókat és katonákat is gyárthatunk. A katonákkal általában le kell győznünk az ellenfeleinket, bár az Age of Empiresben sokféle, ettől eltérő küldetés is megjelenhet.

Roller Coaster Tycoon:

A RollerCoaster Tycoon egy számítógépes stratégiai játék, mely a vidámpark-építést szimulálja. Fejlesztői a MicroProse és Chris Sawyer, kiadója a Hasbro Interactive. A játék 1999-ben Microsoft Windowsra, később Xboxra is megjelent. Ez a program a RollerCoaster Tycoon sorozat legelső tagja. Később kiegészítő, második, illetve harmadik rész is készült.

Warcraft 1 és 2:

A Warcraft univerzum egy elképzelt világ, ami a Blizzard Entertainment Warcraft: Orcs & Humans című játékában jelent meg először 1994-ben, és azóta is több játék és könyv alapjául is szolgált. Ismert világai Azeroth, Draenor (Outland), Argus, K’aresh és Xoroth. A warcraft (angol) szó jelentése(i); a harc mestersége, hadászat, illetve hadieszköz(ök).

Forrás: Wikipédia – https://hu.wikipedia.org

HA TETSZETT , NE FELEJTSD EL MEGOSZTANI!

Share on facebook
Megosztás facebookon!
Share on twitter
Megosztás Twitteren!